پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1403/09/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گ۷فت: آب های آلوده، ابتلا به انواع بیماری های عفونی همچون بیماری های روده ای را تسریع می کنند.


رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: آب های آلوده، ابتلا به انواع بیماری های عفونی همچون بیماری های روده ای را تسریع می کنند.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، محسن رضاییان ابراز داشت: عامل بیماری های روده ای پس از عبور از معده و تکثیر در روده کوچک، با ترشح اسید موجب اسهال شدید، از دست دادن آب و املاح در زمان کوتاه، ایجاد کم آبی دربدن و در صورت عدم درمان، منجر به مرگ زود رس خواهد شد.


وی با بیان اینکه منابع آبی در خطر مواجهه با انواع ویروس ها، میکروب ها، انگل و آمیب ها هستند، افزود: وبا، اسهال خونی، تیفوئید، هپاتیت نوع A، اسهال و مسمومیت غذایی از مهمترین بیماری های روده ای ناشی از آب های آلوده هستند.


رضاییان ارتباط منبع اصلی آب با فاضلاب را یکی از اصلی ترین دلایل آلودگی عنوان کرد و یادآور شد: آب های آلوده به مدفوع، دست و غذاهای آلوده سبب  بروز بیماری های روده ای می شوند.


عوامل مستعد کننده ابتلا به بیماری های روده ای کدام اند؟


وی اظهار داشت: سیستم ایمنی ضعیف، گروه خونی، سن، میزان اسیدیته معده و پادتن های موجود در شیر مادر، از مهمترین عوامل مستعد کننده فردی برای ابتلا به بیماری های روده ای هستند.


رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، تصریح کرد: مسافرت، بی سوادی و عدم آگاهی، فقر، عدم رعایت بهداشت عمومی و تجمع در مکان های شلوغ، از دیگر عوامل تاثیر گذار در ابتلا به بیماری های روده ای است.


وی با اشاره به اینکه دوره نهفتگی بیماری های روده ای ناشی از آب های آلوده بین 1 تا 3 روز است، اذعان کرد: طبق مشاهده علائم بیماری و دوره های درمان، بیماری های روده ای ناشی از آب های آلوده بین 3 تا 6 روز زمان بر هستند.


وی ادامه داد: استفاده از محلول ORS، مایعات گرم همچون سوپ و آش، دوغ، غذاهای تازه و پرکالری و تامین آب بدن فرد بیمار از اصلی ترین راه های درمان این گونه بیماری ها است.


رضاییان مراجعه به پزشک و تزریق سرم به صورت اورژانسی در مراکز بهداشتی و درمانی را از دیگر راه های درمان در صورت عدم پاسخگویی درمان های فوق الذکر دانست و اضافه کرد: تکمیل دوره درمان  و استفاده از آنتی بیوتیک ها تحت نظارت پزشک تاکید می شود.


راه های پیشگیری از ابتلا به این نوع بیماری ها را بهتر بشناسیم


رئیس گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بیان کرد: شستتن دست ها و رعایت بهداشت عمومی، پاک کردن سبزیجات، استفاده از آب سالم در شستشو وطبخ مواد غذایی، توجه به تابلو های هشدار دهنده و مشخص کننده آب آشامیدنی در پارک ها و خود داری از ریختن زباله در جوی ها، رودخانه ها و معابر و اماکن عمومی از ساده ترین راه های پیشگیری ابتلا به انواع بیماری های روده ای محسوب می شود.


وی آموزش و ارتقا آگاهی های مردمی را عاملی مهم در پیشگیری از ابتلا به بیماری های روده ای ناشی از آب های آلوده عنوان کرد و گفت: تامین آب آشامیدنی سالم، کنترل بهداشتی مواد زاید جامد و اماکن عمومی، دفع بهداشتی مدفوع و گزارش دهی بیماری های روده ای را از دیگر راه های پیشگیری  ذکر نمود.


وی در پایان خاطر نشان کرد:  جوشاندن آب، استفاده از قرص های کلر، استفاده از نور خورشید و اضافه نمودن آب لیمو در آب مصرفی، از روش های سالم سازی آب های آشامیدنی است.6